05.03.2021 - Carrière

Behind the tissue: Anja Rohr

 

Environmental & Label Manager

 

In 2009 ben ik bij WEPA beginnen te werken op de milieuafdeling. Niet lang daarna kon ik het milieumanagement van alle Duitse fabrieken op mij nemen. In 2010 heb ik ouderschapsverlof genomen na de geboorte van onze dochter. Toen ik terugkwam, kon ik mijn oude job weer opnemen. Kort daarna kreeg ik zelfs de kans verantwoordelijk te worden voor het milieumanagement van alle vestigingen van WEPA. In 2015 kwamen de milieulabels daar nog bij, wat ik een zeer boeiend thema vind. Zo kon ik mij bij WEPA voortdurend verder ontplooien.

Er zijn veel dingen die ik goed vind bij WEPA. Zo is de gezinsvriendelijkheid een belangrijk pluspunt. Het samenhorigheidsgevoel is gewoon overal voelbaar. 

De geboorte van mijn dochter is daar een mooi voorbeeld van. Na mijn ouderschapsverlof kreeg ik niet alleen mijn oude job terug, maar zelfs meer verantwoordelijkheid. En ik mocht toen al, 10 jaar geleden, thuiswerken als dat nodig was. In die tijd was dat nog heel uitzonderlijk. Daaruit blijkt dat WEPA veel vertrouwen heeft in zijn medewerkers. Gezin en carrière kunnen bij WEPA zeer goed gecombineerd worden.

De "samen"–gedachte is overal merkbaar. Door mijn centrale functie werk ik samen met vele verschillende afdelingen. Het is zeer boeiend te zien wat men samen kan bereiken. Wij stellen onszelf steeds uitdagende doelstellingen, die we daarna samen realiseren. Alleen kan men al veel bereiken, maar in teamverband nog veel meer.

Een tweede belangrijk punt voor mij is het thema duurzaamheid. Ik heb heel bewust gekozen voor de studie tot ingenieur in de milieuwetenschappen. Al van jongs af aan wou ik iets betekenen op dat gebied. Zo ben ik bijvoorbeeld al vele jaren vegetariër. 

Ook in mijn beroepsleven is dat aspect heel belangrijk voor mij. WEPA biedt mij de mogelijkheid iets te veranderen.