25.01.2022 - Carrière

Behind the tissue: Jean Pascal Cochez, administratief medewerker afdeling inkoop van grondstoffen en materiaal

Eind 2021, na meer dan 43 jaar op deze locatie, ben ik met pensioen gegaan, een nieuwe levensfase met allerlei nieuwe avonturen.

Een daarvan zal zijn om met mijn kleinkinderen naar tentoonstellingen en musea te gaan om hun nieuwsgierigheid te prikkelen, voor onze wereld en haar geschiedenis. Mijn rol als opa vind ik zeer inspirerend. Ik heb altijd van gemengde leeftijdsgroepen gehouden, zowel privé als op mijn werk, omdat we allemaal van elkaar kunnen leren. Ik ben dol op joggen en fietsen, maar ook op knutselen en doe-het-zelven. Mijn favoriete bezigheid is meubels maken van gebruikte materialen. Zo krijgen ze een tweede leven.

In de loop van mijn beroepsleven heb ik veel veranderingen meegemaakt: ik ben begonnen in de productie, daarna heb ik me bezig gehouden met de inkoop van grondstoffen. Bij WEPA doen we er alles aan om milieubewuster te worden. Onze grondstoffen worden al meer dan zeven jaar per schip aangevoerd. Vrachtwagens worden nu enkel nog voor ritten van 5 km gebruikt. Alleen al in 2021 vonden er 72 transporten per vrachtschip plaats, in plaats van ongeveer 2880 vrachtwagens, dus dit is echt een milieuvriendelijker alternatief.

 

 

Contact Delen