25.06.2021 - Carrière

Behind the tissue: René Witte

Junior Projectingenieur WEPA Professional

 

In onze vrije tijd gaan mijn gezin en ik vaak de natuur in. Wat we erg leuk vinden om te doen is fruit en groenten verbouwen in onze volkstuin. We hebben zo'n grote opbrengst dat we ook onze buren kunnen onderhouden. Voor ons is dit de juiste stap naar een duurzame en gezonde voeding. Mijn vrouw en ik zijn een goed team en motiveren elkaar sterk op dit gebied. We vliegen bijvoorbeeld minder en gaan vaker met de caravan op vakantie – zo zijn we direct in de natuur zonder al te veel CO2 uit te stoten.

Het is dan ook geen wonder dat ik me vooral op het vlak van duurzaamheid zeer goed kan identificeren met WEPA en de waarden die daar eerlijk worden geleefd. En dat al 20 jaar.

In 2001 ben ik als zij-instromer begonnen in de productie in Müschede. Daar kreeg ik een baan en opleiding in de papierproductie, d.w.z. meteen aan een papiermachine. Na allerlei stations zag ik in 2017 op het WEPA-intranet een advertentie voor een duale studie papiertechnologie. Ik heb toen eerst met het HR-kantoor gebeld om te vragen of ik daar met mijn 39 jaar niet al te oud voor was. Maar dat was dus absoluut niet het geval. WEPA investeert namelijk graag energie en tijd in de bijscholing van haar medewerkers. Dus kon ik ook van die gelegenheid gebruik maken.

Afgelopen oktober heb ik mijn studie met succes afgerond en ben ik overgestapt naar de administratie. Het is ontzettend leuk om een schakel te zijn tussen productie en administratie. Wat ik zou willen zeggen – voor iedereen bij WEPA staat de deur open als hij of zij zich verder wil scholen.

Doorleren is echt geweldig geregeld bij WEPA: al naargelang je sterke punten word je gestimuleerd en kun je ook in andere functies worden ingezet. Dat is buitengewoon!
 

Contact Delen