13.12.2021 - Carrière

Behind the tissue: Sandrine Dufour, medewerkster afdeling financiën, WEPA Lille

Vaak hebben we in het leven een bepaalde trigger nodig die ervoor zorgt dat wat we denken en wat we doen met elkaar in evenwicht worden gebracht. Voor mij is de geboorte van mijn derde kind zo’n gebeurtenis. Het besef dat onze CO2 voetafdruk sterk zou toenemen, heeft me ertoe aangezet iets te veranderen, zodat ik in mijn dagelijks leven milieubewuster ben.

Daarom zijn we naar het platteland verhuisd, zodat ik dichter bij mijn werk woon, regelmatig met de fiets kan komen en minder afstanden met de auto hoef af te leggen.

Ik werk al 17 jaar bij de afdeling financiën bij WEPA, en ondertussen ben ik al anderhalf jaar actief als speciaal adviseur voor duurzame ontwikkeling in mijn gemeente. Dat is heel vanzelf ontstaan: het was de logische voortzetting van mijn betrokkenheid bij milieukwesties. Als een van mijn eerste maatregelen heb ik in het stadhuis waterdispensers en afvalbakken om afval te scheiden geplaatst – niets enorm groots, maar toch ook niet te onderschatten. Onlangs nog was ik in het kader van de Europese duurzaamheidsweek met mijn collega's op een school om kinderen attent te maken op dit onderwerp en om de betrokkenheid van de WEPA groep op dit gebied te laten zien.