28.03.2024 - Carrière

Behind the Tissue: Annika Jung, Junior System Integration Developer (IT Expert Applications)

Een paar jaar geleden stond ik nog kritisch tegenover veranderingen en had geen idee in welke richting mijn professionele reis moest gaan. Maar inmiddels kan ik tevreden terugkijken op een reis waarin ik zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben gegroeid.

Mijn vroegere onzekerheid raakte ik kwijt door een avontuur van zes maanden in Australië. Ik kwam erachter dat ik het prima in mijn eentje aankon en dat het leuk was om nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel ik München eigenlijk nooit wilde verlaten, deed ik dat toch. Daarvoor zorgde niet alleen mijn nieuw gevonden zelfvertrouwen, maar ook mijn partner. Zo verhuisde ik in 2021 naar het Sauerland met mijn partner, die nu deel uitmaakt van het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van WEPA.

Zo begonnen we allebei bij WEPA en verdiepte ik me in de wereld van toepassingen en interfaces. Mijn nauwe betrokkenheid bij het bedrijf stelde me in staat om een intensieve dialoog aan te gaan en mijn veelzijdigheid hielp me om tijdens mijn gevarieerde werkdag te jongleren met de vele projecten. Hierbij was perfectie niet de doorslaggevende factor, maar inzicht in processen, multitasking en heldere documentatie.

Zo werd communicatie uiteindelijk de essentie van mijn werk, omdat het de enige manier was waarop ik efficiënte oplossingen kon vinden. Het werk bij WEPA heeft me dus ook professioneel en persoonlijk vooruitgeholpen! De terughoudendheid in communicatie maakte plaats voor een zelfverzekerde dialoog en te midden van al deze ontwikkelingen vond ik mijn plek als IT-allrounder bij WEPA.
 

Contact Delen