15.11.2023 - Carrière

Behind the Tissue: Carmen Krüger, Officer Master Data

Oorspronkelijk wilden een vriendin en ik in 2008 alleen maar onze tienvinger-typvaardigheden verbeteren. Zo kwamen we bij een club terecht waar we echter de diepte van de wereld van Office-toepassingen en tekstcorrectie indoken.

Na een paar jaar ging het van het districtskampioenschap naar het Duitse kampioenschap en uiteindelijk in 2013 naar het wereldkampioenschap. Dit vindt om de twee jaar plaats en heeft me al naar Gent, Boedapest, Berlijn, Cagliari en Maastricht gebracht. Omdat ik opnieuw in de top 20 van de categorie tekstcorrectie ben terechtgekomen, ben ik ook al verzekerd van kwalificatie voor de komende wereldkampioenschappen in Katowice.

Deze wereldkampioenschappen staan voor het plezier van leren en delen: Ik heb hier een grote familie gevonden die dezelfde passie heeft als ik. Door deze hobby heb ik natuurlijk niet alleen mijn professionele vaardigheden versterkt, maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter dat traditionele schoolse taken en verkoopwerk niet echt mijn roeping waren. Ik houd eigenlijk veel meer van de professionele omgang met gegevens en de individuele opleiding van kinderen, jongeren en volwassenen.

Tegenwoordig besteed ik mijn vrije tijd aan het verenigingsbestuur en organiseer ik excursies en trainingen voor de jeugd. Via een speelse benadering laat ik jongeren ook kennismaken met Word, Excel en het typen met tien vingers. Voor mijn werk bij WEPA kan ik mijn kennis en interesses ook volledig inzetten. Als jongste lid van de afdeling “Master Data” kan ik elke dag een kleine bijdrage leveren aan de vooruitgang.
 

Contact Delen