19.06.2020 - Carrière Duurzaamheid

Behind the tissue: Dominic Frerkes, Onderhoudsmanager

Voor mij is het niet alleen het verhaal achter het papier, maar ook "achter de bijen".

Ik las in de krant een artikel over een bijenteeltcursus en schreef me daarvoor in. Op dat moment had ik niet gedacht dat dit zou uitlopen op een hobby en zelfs passie.

Wat me aantrekt in bijenteelt is de verbinding met de natuur. Daar heb ik niet alleen de mogelijkheid om iets te doen wat ik leuk vind, maar ik kan ook super afschakelen. Vorig jaar heb ik 240 kg. honing geoogst, in de loop der jaren is dat steeds meer geworden. Dat maakt me trots.

Oude clichés worden nu gebroken. Bijenteelt is voor mij een moderne hobby, ook met betrekking tot natuurbehoud en er zijn veel jonge bijenhouders in mijn vereniging. De meesten van hen zijn enthousiast over de mix van natuur en natuurbehoud. Het feit dat er daarbij veel smaakvolle honing wordt geproduceerd is een pluspunt. Op veel scholen worden inmiddels veel lessen en cursussen gegeven over bijenhouders. Dat is een geweldig initiatief. Bij WEPA heb ik ook een bijenkolonie meegenomen tijdens de Gezondheidsweek. Dus nu zijn er WEPA-bijen.

Omdat het onderwerp zo veelbelovend is, ben ik altijd blij bijenhouders hun kinderen meenemen naar clubbijeenkomsten. Ze leiden dus niet alleen tot een grote hobby, maar ook tot onderwerpen als natuurbehoud. Ik denk dat er over tien jaar nog meer jongeren enthousiast zullen zijn. Dat hoop ik tenminste.

Contact Delen