18.10.2021 - Carrière

Behind the tissue: Sébastien Franck, Teamleider WEPA Lille

Ik hou van de natuur en van het gevoel van vrijheid. Tijdens mijn laatste verblijf in de Alpen, heb ik ‘mushing’ voor mezelf ontdekt. Bij deze sport worden poolhonden voor een slee of, als er geen sneeuw ligt, voor een kar gespannen. Toen ik weer thuis was, heb ik een hond geadopteerd, en vervolgens nog eentje – inmiddels heb ik zes honden.

In het kader van de gezondheidsweek die elk jaar door het bedrijf wordt georganiseerd, kon ik mijn passie delen met mijn collega's en deden we een CaniCross (een sport waarbij hardloper en hond via een riem met elkaar verbonden zijn). Deze vrolijke momenten met elkaar benadrukken het familiegevoel bij WEPA.

Aangezien ik heel veel tijd in de natuur doorbreng, hecht ik extra veel waarde aan milieubewustzijn. Mijn dagelijkse activiteiten worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Werken bij WEPA maakt me trots, vooral als ik zie welke vooruitgang er beetje bij beetje wordt geboekt door innovaties en maatregelen om het milieu te beschermen. Voor mij is het belangrijk dat wij allemaal ons steentje bijdragen tot het behoud van onze planeet, zodat onze kinderen in een betere wereld kunnen leven.