05.09.2022 - Carrière

Behind the tissue: Camille Duval, plaatsvervangend HR manager

Mensen waren al heel belangrijk voor me toen ik nog jong was. En toen ik oud genoeg was, heb ik mijn BAFA gehaald, dat is een bewijs van bekwaamheid bijv. voor de functie van begeleider voor vakantiekampen. Ik leerde de jongeren hoe ze sollicitatiebrieven en cv's moesten schrijven. Als ik erop terugdenk, kan ik zeggen dat ik met het werk in HR mijn weg heb gevonden.

Op het vlak van ingesteldheid en gewoonten heeft een van mijn passies mijn leven volledig veranderd – en dat is hardlopen. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking toen mijn broer besloot een marathon te lopen. Door zijn voorbereiding en inzet wilde ik ook starten.

Ik begon eerst met 15 minuten wandelen, daarna lopen, elke keer een beetje langer. Mijn eerste doel was een 10 km race – die heb ik gehaald. In maart 2020 heb ik me dan ingeschreven voor een halve marathon. Helaas ging de race niet door vanwege Corona. Het was een echte tegenslag voor mijn moraal, maar ik liet me er niet door ontmoedigen. Ik heb mijn training hervat met het doel om in 2022 de halve marathon van Parijs te lopen en vooral te finishen. Het bracht heel wat opofferingen met zich mee om dan klaar te zijn voor de grote dag. Maar uiteindelijk heb ik het gehaald. Het was erg emotioneel voor me om over de finish te komen. Na deze gebeurtenis ben ik veranderd: ik voel me sterker en klaar om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Bij WEPA kan ik tijdens de lunchpauze een uurtje gaan hardlopen met mijn collega's. Daardoor voelen we ons prettiger en zijn we samen en delen we momenten buiten het werk.

 

Contact Delen