15.11.2021 - Carrière

Behind the tissue: Kathrin Kraft, medewerkster stamgegevens

Ik heb onlangs voor de tweede keer 39 centimeter van mijn haar gedoneerd voor kinderen met kanker. Hiervoor heb ik mijn haar drie jaar laten groeien. Vlak voor de afspraak was ik wel een beetje zenuwachtig en twijfelde ik zelfs of het wel een goede beslissing was, maar als ik eraan denk dat ik iets goeds heb gedaan en iemand kon helpen, ben ik er toch trots op dat ik deze mogelijkheid heb.

In 1997 ben ik op 16-jarige leeftijd bij WEPA begonnen met mijn opleiding. Nu ben ik 40, getrouwd en we hebben drie kinderen. Het is echt een lange tijd geweest waarin ik me bij WEPA in allerlei richtingen heb kunnen ontwikkelen.

Mijn grootste passie is yoga – een reis die nooit ophoudt en waarop ik mezelf steeds opnieuw mag ontdekken. Net als bij WEPA ben ik begonnen met een opleiding, heb nu 600 uur opleiding achter de rug en kan terugkijken op zes jaar leservaring. Ik volg momenteel een yoga-therapie opleiding om nog doelgerichter, specifieker en persoonlijker in te kunnen gaan op de afzonderlijke deelnemers en hun lichaam.

Ik hou van het gevoel wanneer ik les geef aan een klas en merk hoe totaal verschillende deelnemers in de zaal allemaal hetzelfde doel hebben en opeens niet meer ieder voor zich, maar allemaal samen als team oefenen.

Een van de mooiste dingen die yoga me geeft, is dat ik heel gemakkelijk een evenwicht kan vinden tussen alle rollen die ik dagelijks vervul (moeder, collega, echtgenote, yogalerares, vriendin). Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik mijn passie voor yoga tijdens de gezondheidsweken bij WEPA kan meenemen naar mijn werk. Als yogalerares hoop ik van harte dat ik op deze manier ook collega's hiervoor enthousiast kan krijgen.

Contact Delen