01.12.2022 - Carrière

Behind the tissue: Pascal Pacaud, bedrijfsleider

Mijn besluit om in de papierindustrie te gaan werken kwam voort uit pure nieuwsgierigheid tijdens mijn ingenieursopleiding 41 jaar geleden. Na mijn afstuderen ben ik in deze sector gaan werken, wat erg spannend bleek te zijn.

Ik begon als jonge procesingenieur en na verloop van tijd kwamen daar naast de technische ook bedrijfseconomische facetten bij, waardoor ik me verder kon ontwikkelen en andere functies in verschillende bedrijven kon bekleden. De afgelopen 26 jaar heb ik verschillende vestigingen in allerlei sectoren van de papierindustrie geleid. Ik zal tot het einde van mijn carrière bij WEPA in de tissue-business blijven.

Wat me erg bevalt is dat dit werk zo gevarieerd is, omdat ik verantwoordelijk ben voor veel gebieden waar ik met technische, organisatorische en intermenselijke aspecten te maken krijg. Natuurlijk zijn er ook lastige situaties, maar het geeft je altijd weer een goed gevoel wanneer je die onder de knie krijgt. Je hebt altijd de mogelijkheid om jezelf te motiveren en nieuwe dingen te leren.

Ik ga aan het eind van het jaar met pensioen en draag het stokje over aan mijn opvolger. Al tijdens mijn werkzame leven had ik de gelegenheid om te reizen, vooral in Europa. Er zijn echter nog veel meer landen die ik graag wil leren kennen. Daar kan ik me dan op toeleggen. Dan kan ik ook tijd doorbrengen met mijn kinderen en kleinkinderen, verder werken aan de renovatie van mijn huis en weer meer sporten.

Ik kijk uit naar mijn laatste maand bij WEPA en wil mijn collega's graag bedanken voor het geweldige teamwerk gedurende al die jaren.

 

 

Contact Delen