14.06.2022 - Carrière

Behind the tissue: Cyrille Gye-Jacquot, hoofd productie-eenheid Converting, WEPA Troyes

Anderen helpen – een van de waarden waarin ons gezin uitblonk! Mijn vader en mijn peetoom waren allebei bij de brandweer. Wanneer de sirene ging, rende ik als kind meteen naar de brandweerkazerne om te kijken hoe de auto's wegreden.

Ik wilde mijn dienstplicht vervullen bij de Parijse brandweer, maar werd niet aangenomen vanwege mijn slechte ogen.Een paar jaar later had ik zelf de brandweer nodig om een wespennest in mijn tuin te laten verwijderen. We raakten aan de praat en ik hoorde dat ze op zoek waren naar mensen. Voor mij de perfecte gelegenheid om erbij te komen! Eindelijk kon ik mijn droom verwezenlijken om bij de vrijwillige brandweer te gaan en met het werk voor de gemeenschap ook in de voetsporen van mijn vader te treden. Naast haar studie zit ook mijn oudste dochter bij de vrijwillige brandweer. Ze volgt een vrij lange opleiding, die vier jaar lang elk weekend plaatsvindt. Ik ben er erg trots op dat ik deze droom samen met mijn dochter en ook met twee van mijn neefjes kan verwezenlijken.

Ik ben overigens ook EHBO-er en ben tweede assistent in Troyes. Dat is toevallig zo gekomen en nu kan ik mijn opgedane ervaring toepassen binnen de onderneming.

 

Contact Delen