27.07.2022 - Carrière

Behind the tissue: Katharina Radloff, Digitale Communicatie Manager

Alles wat ik in het leven doe, doe ik met passie. Zo ben ik nu eenmaal. Ik ben een gepassioneerd persoon. Dat geldt ook voor mijn baan bij WEPA als Digitale Communicatie Manager. Ik ben een verhalenverteller binnen het bedrijf, ik interview collega's, maak foto's, bereid de inhoud voor en gebruik deze om de social media kanalen en onze corporate website te ontwikkelen. Een van de manieren waarop ik dit doe is via het ‘Behind the tissue’ format. Met dit format willen we de werknemers aan het woord laten en hun verhaal laten vertellen. En vandaag wil ik graag dat van mij vertellen.

Tijdens mijn studie journalistiek ontdekte ik een tweede passie: schoonheidsbehandelingen. Ik dacht dat het niet mogelijk zou zijn om deze persoonlijke fascinatie te combineren met mijn beroepsleven. In Duitsland is er een gezegde: "Je kunt niet op twee bruiloften tegelijk dansen". Maar wanneer je als lid van het WEPA team voor een uitdaging staat, sta je niet alleen, maar zoek je samen naar een oplossing - en die hebben we gevonden. ‘s Ochtends werk ik nog steeds voor WEPA en 's middags vervul ik mijn persoonlijke droom en werk ik in mijn eigen cosmetische tattoo studio, die ik deze maand heb geopend. Dankzij de ervaring van mijn werk kon ik de hele marketing zelf doen, zoals het opbouwen van mijn eigen merk en website, en het creëren van mijn dagelijkse beauty content.

Mijn vrees dat de twee onmogelijk te combineren zouden zijn en me volledig over het hoofd zouden groeien, is ongegrond gebleken. De passie die ik in mijn zelfstandig ondernemerschap stop, uit zich in tevredenheid, dankbaarheid en nog meer creativiteit in mijn werk bij WEPA. En ik ben erg blij en trots dat ik de volledige steun heb van ons team en van mijn collega's. Ik heb niet het gevoel dat ik de twee strikt van elkaar moet scheiden om het te laten werken, maar eerder dat ze goed te combineren vallen. Het werkt heel goed omdat er sprake is van eerlijke samenwerking en een sterke betrokkenheid van beide zijden.

In zekere zin hebben WEPA als bedrijf met zijn ondernemersmentaliteit en de mensen hier mij zelfs aangemoedigd om mijn passie na te jagen of, zoals je bij WEPA vaak hoort, mijn doel. Ook al werk ik nu nog maar parttime, toch voel ik me nog steeds voor honderd procent deel van het team, en in een goed team steun je elkaar. Ik zou altijd in de bres springen voor WEPA, net zoals WEPA dat voor mij doet. Dat is wat familie voor mij betekent, en dat is wat WEPA voor mij is.

 

Contact Delen