20.10.2022 - Carrière

Behind the tissue: Richard Lewis, Energie en Milieu Manager

Ik heb altijd al een groot interesse gehad voor geografie, vooral voor fysische geografie, en het milieu. Mijn taak bij WEPA beschouwde ik als een geweldige kans – de duurzaamheidswaarden van de groep hebben indruk op mij gemaakt. Van het ontwerp en de productie tot aan onze communicatie: er zijn zoveel kleine dingen die we kunnen doen om de wereld milieuvriendelijker te maken. En daarom doe ik mijn werk bij WEPA, waar ik innovaties in duurzame productie beheer en ondersteun, met veel passie.

Mijn dagelijks werk kent veel afwisseling. Dat gaat van het controleren van het energieverbruik tot het optimaliseren van de papierproductie - en daarbij moeten steeds de strenge grenswaarden voor water- en luchtemissies in acht worden genomen. Ik werk nauw samen met de veiligheidsdienst, wat overigens hand in hand gaat met het werk van het milieuteam.

Buiten het werk houd ik me fit met sport. Onlangs heb ik na 30 jaar mijn actieve rugby-loopbaan beëindigd, en sindsdien coach ik het U7-team van mijn zoon, bouw ik aan een junior cricketteam en train ik voor marathons.

Ik ben ook betrokken bij veel liefdadigheidsevenementen in onze buurt. Onlangs ben ik mijn eerste marathon gelopen, de marathon van Londen voor Children with Cancer UK, waarmee ik 2.000 pond heb opgehaald voor het goede doel. Afgelopen jaar hebben we een Oktoberfest georganiseerd en 13.000 pond opgehaald voor goede doelen. Ik vind het geweldig om iets terug te kunnen geven, vooral als je het nut ervan meteen ziet. Dat is ook een kans om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Contact Delen