23.09.2022 - Carrière

Behind the tissue: Sjaak van Zinderen, inkoper oud papier voor de regio BeNeLux

Mijn grootste hobby is mijn werk in het bestuur van het waterschap Aa en Maas. De Aa en de Maas zijn twee rivieren die bij ons in Brabant stromen. Onze taak is ervoor te zorgen dat de dijken in orde zijn en dat er niets overstroomt in ons gebied. Wij zorgen ook voor de waterzuiveringsinstallaties, die vooral microplastics afkomstig van bijvoorbeeld wasmachines uit het afvalwater filteren.

Samen met mijn vrouw woon ik al heel lang in Boxmeer en onze twee dochters zijn hier opgegroeid. Daarom is deze taak erg belangrijk voor mij: ik kan iets terugdoen voor de stad en op lange termijn een verschil maken. Dit werk kost wel veel tijd en energie. Zonder de nodige rugdekking van thuis zou ik dit niet kunnen doen. Ik weet het dus zeer te waarderen dat ik altijd op de steun van mijn vrouw kan rekenen.

Ook WEPA steunt me bij mijn hobby: dankzij de flexibiliteit die WEPA mij als werkgever biedt, kan ik mij naast mijn werk als inkoper van oud papier elke vrijdag inzetten voor de taken voor ‘Aa en Maas’. Omdat duurzaamheid voor mij zo’n dierbaar onderwerp is, vind ik het bovendien fijn dat ik regelmatig met procesingenieurs in de fabrieken kan praten over nieuwe technieken en methodes. Op die manier kunnen we de ideeën op beide terreinen koppelen en verder ontwikkelen zodat uiteindelijk iedereen ervan profiteert.

 

Contact Delen